פירוק שיתוף

 

עו"ד צבי טהורי – פירוק שיתוף
עבור זוגות נשואים רבים, רגע רכישת הדירה והמעבר לבית החדש הינו אחד מרגעי השיא המרגשים ביותר של נישואיהם. אולם מה קורה אם וכאשר בני הזוג מחליטים להתגרש? כיצד מפרקים את הבעלות המשותפת על הדירה ומחלקים אותו בצורה הוגנת ומאוזנת בין בני הזוג? ומה קורה כאשר ישנה מחלוקת לגבי פירוק השותפות בין בני הזוג?

עו"ד צבי טהורי – ניהול הליכי פירוק שיתוף לדירת מגורים
עו"ד צבי טהורי, עו"ד עתיר ידע וניסיון בתחום המשפט האזרחי, סייע לזוגות נשואים רבים לפרק את השותפות על הדירה, ליווה את לקוחותיו כל הדרך אל בית המשפט ודאג לבצע את ההליכים המשפטיים הנדרשים לכך באופן המהיר והיעיל ביותר שניתן. בין מגוון השירותים המשפטיים אותם מעניק עו"ד טהורי ניתן למצוא:
ליווי משפטי במהלך תקופת הגירושין בהתייחס למקרקעין – הליך הגירושין הינו הליך מתמשך לרוב. התמשכות ההליך יוצרת מעין תקופת ביניים, במהלכה נאלץ אחד מבני הזוג לעזוב את הדירה המשותפת בגין לחצים מתמשכים ובלתי נסבלים הנובעים ממגורים משותפים תחת אותה קורת גג עם בן הזוג. לרוב מוגשת כבר בשלב זה בקשה לפירוק שותפות ומכירת הנכס, בהסתמך על חוק המקרקעין משנת 1969 הקובע כי לשותף יש זכות להשתמש בנכס ככל העולה על רוחו, כל עוד אינו פוגע בכך בזכויותיו של שותף אחר, ובהתאם לקביעת בית המשפט בנושא.
מכירת חלקו של שותף אחד בדירה לשותף השני – נושא המכירה עלול להיות נושא טעון ומורכב המשמש כסלע מחלוקת בין בני הזוג. ליווי משפטי כולל ומקיף בתחום יכול לסייע להוריד את מפלס המתח בין בני הזוג.
עיכוב פירוק שיתוף – במידה ולבני הזוג ילדים משותפים ולא נמצא להם הסדר מגורים חלופי ומטיב, ניתן לפנות אל בית המשפט ע"מ שזה יוציא צו עיכוב פירוק שיתוף ע"מ להבטיח את רווחתם של הילדים.
כינוס נכסים – לצורך ביצוע פירוק השיתוף בפועל, יש צורך למנות את נציגיהם של כל אחד מבני הזוג לכונס נכסים. זאת לאחר שניתנה לבני הזוג שהות מספקת והוגנת לנסות למכור את הנכס בעצמם.
פירוק שיתוף או עיכוב פירוק בגין פטירת אחד מבני הזוג – פירוק בעלות משותפת על נכס יכול להיעשות גם על רקע מותו של אחד מבני הזוג, לצורך הבטחת זכויות היורשים – בני הזוג וקרובי משפחתו של הנפטר.
ועוד
ע"פ ס' 37 בחוק המקרקעין: כל שותף במקרקעין משותף זכאי בכל עת לדרוש פירוק השיתוף.  דהיינו, כל אדם שהינו בעלים של מקרקעין בשותפות עם אחר, יכול ורשאי בכל עת, לפנות לבית המשפט ולדרוש את מכירתו של הנכס. בני זוג אשר מצליחים להגיע להסכם הדדי רשאים להחליט כי הדירה המשותפת תימכר לאלתר או במועד מאוחר יותר ולאחר שילדים יגדלו מעט. אולם ישנם לא מעט תיקי גירושין בהם אחד מבני הזוג מוותר על חלקו בדירת המגורים ומעביר את זכויותיו בדירה על שם בן הזוג השני, אם מרצון מלא ואם מחוסר ברירה ועל מנת "לקנות את חרותו" בכסף. כאשר לא נחתם הסכם בין בני הזוג ואחד הצדדים חפץ לכפות פירוק שיתוף  הוא רשאי לעתור לבית המשפט בתביעת פירוק שיתוף אשר תחייב מכירת הנכס וחלוקת התמורה בגינו בין שני בני הזוג.

עו"ד צבי טהורי – מקצועיות, נחישות ורגישות
עו"ד צבי טהורי מעניק מזה שנים רבות שירותים משפטיים מקצועיים, מקיפים ויוצאי דופן באיכותם בתחום המשפט האזרחי בכלל, ובתחום פירוק השיתוף בפרט. עבודתו היסודית והמעמיקה הבטיחה לרבים וטובים את זכויותיהם כבעלים שותפים על נדל"ן, ואפשרה לבני הזוג לפרק את השותפות ולמכור את הדירה שבבעלותם במהירות, תוך הבטחת הרווח הכספי שלהם והורדת מפלס המתח ביניהם. כל אלו, לצד יחסו האישי, הקשוב והמבין ומחיריו השווים לכל, הפכו את עו"ד טהורי לשם דבר בתחום פירוק השיתוף. אם גם אתם זקוקים לסיוע משפטי, התקשרו עוד היום אל עו"ד טהורי ונשמח לעמוד לשירותכם.

03-6120042